Rikken Metaal heeft al meerdere projecten in staalbouw verzorgd. Het portfolio bestaat onder meer uit the LA Villa In The Sky Viewbox, het Bedrijfsverzamelgebouw in Oss, een appartementencomplex in Wijk bij Duurstede en de constructie van Carwash Reede. Wonen, werken en verblijven in staal. Dat is nu echt iets van de toekomst.

Waarom staalbouw?

Staalbouw en staalconstructie behoort tot het takenpakket van Rikken Metaal. Wij leveren staalconstructies voor onder anderen woningen, complexen en gebouwen. Staalbouw heeft verschillende voordelen:

  • Een groot voordeel van een constructie van staal is dat het relatief gemakkelijk aan te passen is. De bouwdelen worden gemaakt in de constructiewerkplaats, waardoor een aanpassing snel gedaan is;
  • De bouwsnelheid is hoog. Dat past precies bij de waarden van Rikken Metaal. Een levering moet zo snel mogelijk gebeuren. Wel zo efficiĆ«nt;
  • Staalconstructies zijn relatief licht en compact. Dat leidt tot kostenbesparing op de fundering.

Uw wensen voorop

De afwerking van staalbouw kan helemaal naar eigen wensen worden uitgevoerd. In plaats van een afwerking met gevelstenen kan ook gekozen worden voor een andere en snellere afwerking. Denk bijvoorbeeld aan betonnen gevelpanelen of kunststof. Bij staalbouw zijn de mogelijkheden eindeloos. Niet alleen de eigen voorkeuren zijn bepalend, maar ook hoe het gebouw eruit moet zien, het budget en de gestelde voorschriften van de gemeente.

Dankzij een staalconstructie zijn dragende muren overbodig. De constructie is licht en ruimtelijk. Dat is het voordeel van staal.

Staalbouw: duurzaam bouwen

Staalbouw is een duurzame manier van bouwen. Staal is namelijk 100% recyclebaar, het is demontabel en levert geen bouwafval op. Het is mogelijk om materiaalextensief te bouwen.
Dat houdt in dat er weinig materiaal per constructiedeel wordt gebruikt.

Er is een blijvende afname van energiegebruik en emissies, terwijl de innovaties in staal door blijven gaan. Het milieu blijft bespaart, in alle fasen van de levensduur. Dat is nog eens duurzaam en verantwoord bouwen.

De kosten van staal

Bouwen met staal is kostenefficiƫnt. De montagekosten zijn lager dan bij andere manieren van bouwen, er zijn minder arbeidsuren nodig en de opdrachtgever hoeft geen dure hulpconstructies af te nemen. Bespaar bovendien op funderingskosten dankzij staalbouw. Staalconstructies zijn namelijk relatief licht en compact.

Een staalconstructie kan snel gebouwd worden, waardoor er sneller opbrengsten zijn uit verkoop of verhuur. Daarnaast levert het een voordeel op in het aantal arbeidsuren.
Al deze factoren tezamen zorgen ervoor dat staalbouw een zeer voordelige en betaalbare oplossing is.

Staal is veiliger

Staal is niet brandbaar. Dat is een goede eigenschap voor een grotere constructie, zoals een huis of een bedrijfspand. Op zich is staal twintig tot dertig minuten brandwerend.
Bovendien kunnen er verschillende methoden worden gebruikt om de brandwerendheid van staal te verhogen. Zo zijn er mogelijkheden om staal te bespuiten, te beplaten, te vullen met beton, te dimensioneren op brand, brandwerend te verven en open gevels te plaatsen.

Ook bij slecht weer

In Nederland hebben we nu eenmaal regelmatig met buiten te maken. Dat vereist een grote flexibiliteit. Staalbouw biedt die flexibiliteit. De constructie kan altijd verwerkt worden, of het nu regent of dat de zon schijnt. Dat is een groot voordeel, want zo kan een strak tijdschema altijd aangehouden worden.

Kortom: voordelen genoeg. Wanneer mogen wij beginnen aan uw project met staal?